ВЕСТЕД ЛЕДЪРС - Естествена кожа на едро и дребно - Кожа за тапицерия, кожа за обувки и кожа за колани
ВЕСТЕД ЛЕДЪРС - Естествена кожа на едро и дребно - Кожа за тапицерия, кожа за обувки и кожа за колани
ВЕСТЕД ЛЕДЪРС - Естествена кожа на едро и дребно - Кожа за тапицерия, кожа за обувки и кожа за колани
ВЕСТЕД ЛЕДЪРС - Естествена кожа на едро и дребно - Кожа за тапицерия, кожа за обувки и кожа за колани
РАЗПРОДАЖБА
+359 876 922 611
info@leatherside.eu
КОЖА ЗА ТАПИЦЕРИЯ
КОЖА ЗА КОЛАНИ
КОЖА ЗА ОБУВКИ
КОЖИ С КОСЪМ
 

• Полезна информация

 
Да притежаваш кожени мебели днес е все още скъпо удоволствие, но в никакъв случай не е лукс. Но да ползваш кожени мебели в ежедневието със сигурност създава усещане за луксозен живот. Така че, ако сте се сдобили с нови кожени мебели или планирате да си купите такива, съвсем естествено е да се вълнувате от тяхната поддръжка. Нали искате те да изглеждат толкова красиви, колкото в деня на покупката им и след 10 години?

Тогава тази статия е точно за вас!

На първо място дълготрайността на кожените мебели зависи от сръчността на производителя и технологиите, които използва. Ето защо си струва да помислите за първоначалната инвестиция. Повечето големи производители на кожени мебели предлагат изключително качествени изделия, но те не са от най-евтините на пазара. Ниската цена, която ви подлъгва първоначално, може да ви излезе солено в последствие. Така че съветът е един:
Заложете на производител, който има дългогодишен опит в това производство и реноме на пазара на кожени мебели. А по-специално за естествена кожа за тапицерия на мека мебел -  заложете на ВЕСТЕД ЛЕДЪРС.


Коженият салон в автомобила ви може да ви подлъже относно качеството и поддръжката на кожената спалня или диван у дома ви. Повечето хора приемат, че естествената кожа навсякъде е еднаква. Поради това смятат, че препаратите за почистване на кожените седалки в колата или на седлото на коня вършат работа и при поддръжката на мебели. За съжаление, не е така. Повечето почистващи препарати за седла, например, са на мазна основа и това ще се отрази зле на канапето ви: употребата на подобни препарати води до напукване на кожата и прокъсване по линия на шевовете. Багрилата на кожените мебели също могат да бъдат повлияни и да се променят в резултат на неподходящото третиране.

Поддържането на кожените мебели всъщност никак не е трудно и не се различава особено от грижата за мебелите с традиционна текстилна дамаска. Погрижете се кожата да е чиста (в буквален смисъл – не разхвърляйте вещите си върху нея), осигурете редовно почистване с прахосмукачка и само веднъж на всеки три месеца използвайте специален препарат – протектор за кожени мебели. Ако искате, можете да използвате и влажен парцал, но забравете за традиционните почистващи препарати, прах за пране и сапуни. Ако се появи петно от разливане на течности или храни – не се паникьосвайте. Има много начини да преодолеете проблема. Ако петното е от течност – не се бавете, а попийте разлятата субстанция със суха кърпа (постъпвайте както когато разлеете течност върху килима). Оставете кожата да изсъхне. Ако петното е видимо след изсъхване, чак тогава приложете препарат за премахване на петна върху кожени мебели.


Ако по невнимание разлеете някаква течност върху кожената мебел (чай, кафе, сок), веднага подсушете със суха кърпа. След това е задължително минете петното с мокра кърпа със сапун. Кожата трябва да изсъхне напълно.

Ако разлеете течност, която съдържа мазнини, в никакъв случай не мокрете петното. Ползвайте само суха кърпа. Мебелите с кожена тапицерия - фотьойли и канапета, не поставяйте никога в близост до печки или отоплителни радиатори, както и на слънце, например в близост до прозореца. Ако това изискване не се спазва, много бързо кожата става чуплива.

Препаратите за почистване на петна, на обувки, паркетинът, терпентинът и бензинът не са подходящи за почистване на кожена мебел.

Кожена тапицерия от гладка кожа (напа) се почиства два до три пъти годишно с влажна кърпа, натопена в хладка вода. Така естественият материал получава нужната влага и едновременно с това се отстранява прахта от порите на кожата. Гланцът и мекотата на кожата се запазват, ако веднъж годишно я подхранвате. За целта се предлагат различни фабрични препарати, които може да намерите в мебелните магазини или в магазините за кожени изделия.

Мебелите с негладка повърхност на кожата (велур или набук) не бива да се третират с вода. Два до три пъти годишно изчетквайте мебелите с четка с месингови влакна. Петна от кафе, чай, цитронада и др. по мебелите се попиват веднага с мека кърпа и се почистват с хладък солен разтвор. Допълнително мебелите се почистват с гъба и чиста вода. Петната от алкохол и кока-кола се попиват веднага с добре попиваща кърпа. Попилата в кожата течност се измива с вода и петната по мебелите се почистват с влажна кърпа.


Vested Leathers facebook page
За контакти с нас

"ВЕСТЕД ЛЕДЪРС" ЕООД

Тел: +359 876 922 611
Тел: +359 896 922 611

E-mail: info@leatherside.eu

Skype: leatherbg
  Категории

Кожа за тапицерия

Кожа за колани

Кожа за обувки

Кожи с косъм

Разпродажба

  www.кожа.bg

Начало

За ВЕСТЕД ЛЕДЪРС

Полезна информация

Контакти

Използване на Бисквитки

Условия за ползване

 
© 2011 - 2018

Всички права са запазени от "ВЕСТЕД ЛЕДЪРС" ЕООД.


www.кожа.bg

nerasoft v3.0.9.1